Geri Dönüşüm Projesi 2023

Geri Dönüşüm Projesi Projeleri 2023

Geri Dönüşüm Projesi Projeleri 2023. Yıl 2020 Kasım 17 Dünya küresel ısınma ile kavruluyor.  Kuraklık artıyor dünya 1 derece ısındı. Geleceğimiz parlak değil. Peki biz sıradan vatandaşlar bu duruma karşı ne yapmalıyız? Ne yapıyorsunuz kendiniz adına?

Dünya Sona doğru ilerlemektedir.

Kamu kuruluşlarından, vakıflardan STK lardan bir proje beklemeyiniz. Zaten kamu ve çevre vakıfları projeler üretiyor. Sen ben ne yapıyoruz? Bir etkinliğiniz var mı ? dünyayı çevrenizi temiz tutmak ve iklim değişikliği, küresel ısınmayı durdurmak için ?

Korona virüs nedeniyle dışarıya çıkmıyorum. Dün temel ihtiyaç için dışarıya çıktım. Sokakta pet şişe, kağıt , izmarit, cam şişe, bardak ayran atıkları kaldırımlarda.  Bunu yapanların çoğu öğrenci çünkü evimin hemen yanında lise ve ortaokul var. Ayrıca fast food yemekçiler var. Her tarafa çöp.

Geri Dönüşüm Projesi 2023 – Evinden Başla Projesi

Gelelim projemize sokakları geçtim evimizdeki atıkları ayrıştırıyor musunuz? Yemek atıkları ayrı, plastik, kağıt karton, cam , metal olarak ayrılıyor mu ?  İlk okul, Ortaokul, lise ve üniversitelerde geri dönüşüm dersleri mevcut.  Ortaokul da Teknoloji Tasarım Dersi geri dönüşüm ve projeleri hakkında büyük bir müfredat var.

Hayırsa projem şu ; Biz 10 dairelik bir apartman da oturuyoruz. 10 dairenin atıkları konusunda geri dönüşüm yapıyoruz.

10 daire evindeki atıkları ayırarak, yemek katı atıkları belediye çöp kutusuna.

Plastik, kağıt, karton, eski defter dergi gazete, naylon, ambalaj, demir, bakır, alüminyum, pil, batarya, beyaz eşya, elektronik atıkları hurdaları ayırıyor. Binamızın en alt katındaki hurda/atık/geri dönüşüm noktasına bırakıyor.

Bu atıkları 3 ayda bir uygun  yardım kuruluşlarına, hurdacıları, geri dönüşüm merkezlerine  veriyor veya satıyoruz.

Yardım kuruluşlarına vermediğimiz zamanlarda satılan  bu atıkların parası ile bazen bina ortak giderlerini ödüyoruz. Elektrik faturası tadilat temizlik gibi.

10 Dairelik bir apartmanın atıklarını ayrıştırarak ekonomiye kazandırması demek yıllık 3000 TL geri dönüşüme katkı demektir.

Atıklarınız ” ÇÖP DEĞİL, BAĞIŞ” sloganı.

Bazen de bu parayla tema vakfı gibi çevre örgütleri bağış yapıyoruz. Binamızda 30 kişi var ve herkesin 1 fidanı mevcut.  Aşağıdaki vakıflara fidan bağışında bulunabilirsiniz.

TEMA Vakfı, Buğday Derneği, WWF Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Doğa Derneği, ÇEKÜL Vakfı, Turmepa, OGEM-VAK Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları ile Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir